Traditionele Chinese Geneeskunde

Deze geneeskunde heeft zich al 4000 jaar ongestoord kunnen ontwikkelen en is hierdoor uitgegroeid tot een uitgebreid en waardevol systeem dat een grote bijdrage kan leveren aan de huidige westerse gezondheidszorg. Een vorm van geneeskunde die niet alleen naar de ziekte kijkt maar naar de mens in zijn geheel. De principes gaan terug naar de oude Chinese natuurfilosofie. Ziekte ontstaat wanneer de balans in je lichaamsenergie wordt verstoord en door de balans weer te herstellen zal men weer gezond worden. Fysieke en/of emotionele blokkades kunnen de energiebalans verstoren en dus klachten geven. De oude meesters bestudeerden de natuurlijke processen en bouwden op deze kennis hun medische theorieen.
Chinese geneeskunde is een compleet medisch systeem waardoor veel aandoeningen goed te behandelen zijn.
Niet alleen huidige klachten, maar ook onderliggende oorzaken daarvan zullen worden behandeld.


Gevolgde studies

In 2002 begon ik aan de 2-jarige “Tai Chi BOCAM” opleiding bij het CNGO in Tilburg.
In 2004 heb ik deze opleiding afgerond met een studiereis naar Guillin in China waar ik les heb gehad op de Guangxi Normal University in Tai chi / Qi Gong en Tui-na massage.
Hierna volgde ik de 3,5 jarige acupunctuur opleiding bij Qing-Bai in Nijmegen.


Het volgen van bij-en nascholing hoort bij het bijhouden van je vak

Hierbij heb ik me verdiept in:
  • Ooracupunctuur
  • Obstetrische acupunctuur (zwangerschap en bevalling), waaronder moxabehandeling bij stuitligging vanaf 33ste week zwangerschap.
  • Behandelblokkades in de acupunctuurpraktijk
  • 5 elementen acupunctuur
  • Tai Chi Quan workshops bij Thierry Alibert
  • Basis docentenopleiding Guo Lin Qi Gong (herstelprogramma na kanker en chronische ziekten). Zie verder onder menu: Tai Chi Quan & Qi Gong
  • Cardio-acupunctuur, door cardioloog dr. F.A.M Jonkman
  • Pijnbestrijding met de balansmethode van dr. Tan
  • Osteo- en sportacupunctuur. Acupunctuur bij (sport)-letsels. Voor meer informatie en toepassingen zie: www.sportacupunctuur.be

 


Samenwerking

Bij SBP-outdoor te Bergeijk verzorg ik regelmatig workshops Tai Chi / Qi Gong. (www.sbp.nl)

Stichting Guo Lin Qi Gong Nederland, een non-profit organisatie voor de ontwikkeling van een herstelprogramma na kanker en chronisch zieken.
Deze stichting houdt zich bezig met de ontwikkeling, opleiding van docenten en verspreiding van de Guo Lin Qi Gong in Nederland. (www.guolin.nl)